RTV046

 Er is krapte op de arbeidsmarkt. De oorzaak wordt neergelegd bij corona. Ik doe geen wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken, en verdien er al helemaal geen geld mee. Maar de achterkant van het bekende sigarendoosje helpt soms. Ik had 100 mensen die in de horeca werkte. Die zijn ontslagen, voor het gemak van mijn analyse. Die zijn andere vacatures gaan opvullen, want werken moeten ze toch. Of zijn ze soms gewoon niks gaan doen? Dat kan maar hou je niet al te lang vol. Dat de horeca nu merkt dat er weinig mensen beschikbaar zijn, snap ik.

Die zijn namelijk elders gaan werken. Maar ook elders klaagt men dat er geen arbeidskrachten zijn… En daar stokt mijn analyse, maar ook heb ik nog nergens de betaalde onderzoeken antwoord zien geven op de vraag: Waar zijn al die werkenden dan nu heen? Zitten ze op een tractor, hangen ze vlaggen ondersteboven, zijn ze verzorgingshuizen gaan helpen, lopen ze met ouderen en eenzamen gezellige middagen op te vullen? Het antwoord kan ik niet geven, ik geloof toch maar weer dat ik een speciaal onderzoeksteam moet samenstellen.

Of vragen aan Mr. Marvis, want die weet hoe je veel geld verdient door elke twee minuten je broek over het scherm te laten springen met de mededeling: met-de-hand-gemaakt-in Portugal! Ach daar zijn natuurlijk al die horecamensen naar toe…

X