RTV046

Ontgroeningen zijn nog schijnbaar nodig. Je kunt je afvragen waarom? Wat is het nut ervan? Het bestuur van de universiteit van Amsterdam overweegt (ze schrijven mogelijk) om maatregelen te nemen tegen de seksistische uitspraken tijdens de ontgroening Ze moeten schijnbaar nadenken. Knappe koppen die moeten nadenken bij dit soort uitspraken.

En ze denken al jaren na, want het speelt al langer. Vernederingen, geweld en nu weer dit. Moet je het wegzetten als puberaal gedrag? Mijn mening is: nooit! Het kan niet waar zijn, dat we in een beschaafd land vrouwen op deze manier wegzetten. En er stond niemand op van al die studenten die het aanhoorden. Dat is nog het kwalijkst. Het wordt geaccepteerd, mond houden is het devies. Of durven ze niet? Humberto Tan zag ik bij zomergasten. Iemand die de moed had om Thierry Baudet ter verantwoording te roepen, toen deze de holocaust verkeerd ging uitleggen. Moedig. Maar ook in die uitzending kreeg hij de handen niet op elkaar. Er wordt teveel gezwegen. “Wir haben es nicht gewusst”. Ik hoor het kardinaal Simones nog zeggen, met droge ogen. We hebben hem teveel met rust gelaten.

Ik schreef dat ik blij was met de krant. Ik nuanceer het deze week. Onzinnige berichten krijgen teveel aandacht. Dat de omzet van Unilever stijgt. Als je de prijzen verhoogt een logisch gevolg toch? Ik lees dat we weer moeten groeien en de economie dat te weinig doet. Dat Shell miljarden winst maakt door de gestegen olieprijs. Dat we tot 1 september in Duitsland kunnen tanken tegen de laagste prijs in de regio. Toch niet zo onzinnig, ik ga gelijk tanken met behoorlijk wat boter op mijn hoofd…

 
 
X